Orjinal içli köfte tarifi

Orjinal içli köfte nasıl yapilir?

Bulguru ve irmiği ağzı kapaklı bir kapta ıslatın ve ağzını kapatıp yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakın. Kıymanın her yeri renk aldıktan sonra tane tane olması için yarım çay bardağı su ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Suyunu çektikten sonra küp küp doğranmış soğanı ilave edip kavurmaya devam edin.

En iyi içli köfte nasıl yapılır?

Sanıldığı kadar zor değil: İçli köfte yapmanın püf noktaları

  1. Dış harcına bayat ekmek koyun. …
  2. Ekmek yerine irmik. …
  3. Dış harcını köftelik bulgurdan yapın. …
  4. Hoş bir aroma için tarçın katın. …
  5. Dış harcını salça ile renklendirin. …
  6. Ununu en son katın. …
  7. Soğanları çok ufak doğrayın. …
  8. İç harcını dışarıda soğumaya bırakın.

Içli köftenin hamuruna ne koyulur?

  1. 2 su bardağı ince bulgur.
  2. 1 su bardağı irmik.
  3. 3 yemek kaşığı un.
  4. 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası
  5. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  6. 1 adet yumurta.
  7. 2 çay kaşığı pul biber.
  8. 3 su bardağı sıcak su.

Kolay içli köfte hamuru nasıl yapilir?

İçli köfte hamuru için derince bir kaba bulgur ve irmiği alalım. Üzerine kaynar suyu dökerek üzerini streç film ile kapalım. Bulgurlar şişene kadar yaklaşık 10 dakika bekleyelim. Yumuşayan bulgurlara un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyerek güzelce yoğuralım.

Antep usulü içli köfte nasıl yapılır?

Gaziantep İçli Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına bulgur ile irmiği koyalım.
  2. Ilık su yardımı ile ıslatalım .
  3. Ağzını kapatarak 5 dak. …
  4. Bir taraftan ocakta Soğanları minik minik doğrayalım.
  5. Tavada yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  6. Salçasını da ekleyerek devam edelim.
  7. Sonra kıymasını ekleyerek kavuruyoruz.

Içli köftenin haşlarken dağılmaması için ne yapmalı?

Haşlama suyu kaynayana kadar siz hazır olan köftelerinizi bir 10-15 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.. Su kaynadı şimdi suyun içine 1 çay kaşığı limon tuzu ve birazda tuz atın su kaynadığı an köfteleri üst üste gelmeyecek sıkışık olmayacak şekilde kaynayan suya bırakın…

Içli köftenin dağılmaması için ne yapmak gerekir?

Un, irmik, yumurta ve dövülmüş et içli köftenin tam anlamıyla homojen bir kıvam almasını sağlar ve pişerken ya da şekil verirken asla açılmamasının sırrıdır. Özellikle yumurta kullanacaksanız ıslattığınız bulgurun oda sıcaklığına gelmesine özen gösterdikten sonra ilave edin.

Related Post