Kurdeşen hastalığı bebeklerde

Bebeklerde vücudun her yerinde ortaya çıkabilen kabarık, kaşıntılı kızarıklıklara kurdeşen, diğer adıyla ürtiker adı verilir. Bir tür alerjik deri hastalığı olan ürtiker, ortalama her beş bebekten birinde görülür. Hastalık, vücudun çeşitli bölgelerinde kızarıklık ve kabarıklıkların oluşmasıyla başlar.

Bebeklerde kurdeşen neden olur?

Ürtikerin en yaygın nedeni inek sütü proteini alerjisi (İSPA) gibi besin alerjisi olabilir. Böcek sokması, ilaçlar veya lateks (örneğin; eldiven) gibi diğer alerjenler de bebeğinizde ürtikere yol açabilir. Enfeksiyon da ürtikere neden olabilir.

Bebeklerde kurdeşen tehlikeli mi?

Ürtiker (kurdeşen) çoğunlukla kendiliğinden düzelen bir hastalıktır. Fakat akut ürtiker başlangıçta sistemik şiddetli bir alerjik reaksiyonun ilk belirtisi olabilir ve hayati tehlike yaratabilir. Kurdeşene neden olan herhangi bir alerjen varsa daha sonra benzer tablolar görülebilir.

Çocuklarda kurdeşen neden çıkar?

Çocuklarda ürtiker nedenleri yer fıstığı, kabuklu deniz ürünleri, yumurta gibi yiyecekler, kimi ilaçlar ve diğer alerjenler olabilir. Bunların yanı sıra, yapılan çalışmalarda soğuk hava koşullarında ortaya çıkan, güneş ışığı nedenli, egzersiz sonrası ortaya çıkan ürtikerin de var olduğu gösterilmiştir.

Kurdeşene en iyi ne gelir?

KAŞINTIYI ÖNLEMEK İÇİN: Yulaf ezmesi ve kabartma tozu banyoları cildi rahatlatır ve tahrişi azaltmaya yardımcı olur. ALOE VERA JELİ: Aloe veranın iyileştirici özellikleri, kurdeşeni rahatlatır ve azaltabilir. KARBONAT: Bir çay kaşığı karbonatı su ile karıştırın ve kurdeşen olan bölgeye sürün. Kuruyunca yıkayın.

Kurdeşen hastalığı ne kadar sürer?

Genellikle 2-3 hafta içerisinde kendiliğinden geçer. Kronik ürtiker hastalarının ancak %25'inde şikayetler dış etkenlere bağlı olarak gelişmektedir.

Bebeklerde ürtiker ne kadar sürer?

Akut ürtiker: Genelde 1 – 7 gün sürer. Kronik ürtiker: 4 haftadan uzun sürer, nedenini bulmak da tedavisi de zordur.

Kronik ürtiker tamamen geçer mi?

Genellikle 2-3 hafta içerisinde kendiliğinden geçer. Kronik ürtiker hastalarının ancak %25'inde şikayetler dış etkenlere bağlı olarak gelişmektedir.

Related Post