Ilim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir

Ilim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir Sen kendini bilmezsin ya nice okumaktır sözü kime aittir?

YUNUS EMRE – İLİM KENDİN BİLMEKTİR.

Ilim ilim bilmektir şiiri ne anlatıyor?

Yunus Emre özetle bu şiirinde ilk önce insanın kendini keşfetmesi gerektiğini anlatır. İyi bir insan olmadan hangi konuma gelinirse gelinsin ortaya güzel şeyler çıkarılmayacağından bahseder. İşte ilim ilim bilmektir şiirinin sözleri.

Ilim ilim bilmektir şiirinin başlığı nedir?

~ İLİM İLİM BİLMEKTİR ~ YUNUS EMRE. İlim ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir, Sen kendini bilmezsin, Ya nice okumaktır Okumaktan murat ne Kişi Hak'kı bilmektir, Çün okudun, bilmezsin, Ha bir kuru emektir. Okudum, bildim deme, Çok tâat kıldım deme, Eğer Hak bilmezisen, Abes yere yelmektir.

Çün okudun bilmezsin ne demek?

Yunus bunu da şöyle belirtir:“Okumaktan mana ne/ Kişi Hakkı bilmektir/Çün okudun bilmezsin/Ha bir kuru emektir.” Buna göre kendini tanımak, ancak Hakk'ı tanımakla, bilmekle gerçekleşebilir. Öyleyse kişi, önce kendini tanımalı, Hakk'ı tanımalı (bilmek ve kabul etmek anlamında), sonra karşısındakini tanımalıdır.

İlim nedir Terim anlam?

Sözlükte "bilmek" anlamına gelen ilim (ilm) genellikle "bilgi" ve "bilim" karşılığında kullanılır. … Aynı kökten türeyen âlim, alîm, allâm ve allâme, ma'lûm, ma'lûmât, muallim, müteallim, muallem kelimeleri bilgi anlamıyla bağlantılı olarak kullanılmaktadır.

Okumaktan mana ne?

Okumaktan mana ne? Kişi hakkı bilmektir. Çün okudun bilmezsin, Ha bir kuru emektir.” Allah'ın ﷻ oku! emri ile murat ettiği okumak; marifetullaha götüren okumadır.

Ilim bilmektir ilim kendin bilmektir sözü kime aittir?

Merhum Yunus Emre'nin de Dediği Gibi “İlim, İlim Bilmektir. İlim Kendini Bilmektir. Sen Kendin Bilmezsin Ya Nice Okumaktır.” Yani Ne Öğrenirse Öğrensin İnsan, Ama Önce Kendini Bilmeli Kendini Öğrenmeli.

Related Post