Havuçlu kabaklı meze

Havuç ve kabak tarator nasıl yapılır?

Havuç Kabak Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir tavada zeytinyağda, rendelenmiş kabak ve havuçları kavuruyoruz.
  2. Sarımsak ve tuzumuzu ekleyip iyice yumuşak olana kadar pişiriyoruz.
  3. Karışımı bir kaseye alıp soğumasını bekliyoruz.
  4. Ceviz, yoğurt ve mayonezi ekleyip en sona üstüne zeytinyağıyla servis edebiliriz.

May 15, 2020

Kabak ve havuçla ne yapılır?

Yıkayıp kabuklarını soyduğunuz kabak ve havuçları rendeleyip sıvı yağ ile suyunu verip çekene kadar pişirin. Ardından yoğurt ve mayonezi karıştırıp soğuyan havuç kabak karışımına ekleyin. Üzerini dereotu veya maydanoz ile süsleyin. Dilerseniz üzerine pul biberli sos yaparak ta servis yapabilirsiniz.

Havuç kabak Nasıl Yapılır?

Fırında Kabak Ve Havuç Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabak ve havucu yıkayın, kurulayın ve doğrayın.
  2. Soğanı piyazlık doğrayın.
  3. Hepsini bir kaba alıp üzerinde zeytinyağ gezdirin. Baharatları ve sarımsak tozunu ekleyin. …
  4. Fırın tepsisine gelişigüzel yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 35 dk pişirin.

Nov 14, 2018

Havuçlu yoğurtlu meze nasıl olur?

Havuç Mezesi Nasıl Yapılır?

  1. Havuçları temizleyip rendeleyin. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtın. …
  2. Sarımsakları soyup ezin ve bir kaseye alın. Ilınan havuçlar, yoğurt, mayonez, ince kıyılmış maydanoz, kalan zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın. …
  3. Havuç mezesini, imam bayıldı yemeğinin yanında servis edebilirsiniz.

Oct 15, 2020

Havuçlu kabaklı yoğurtlu salata nasıl yapılır?

Yoğurtlu Havuçlu Kabak Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabağı rendeleyin. …
  2. Havucu da rendeleyin.
  3. Rendelenmiş kabak ve havucu bir tavaya alın. …
  4. Sotelenen kabak ve havucu bir kenara alın ve soğumaya bırakın.
  5. Süzme yoğurt, tuz, rendelenmiş sarımsak ve yoğurdu bir kabın içerisinde çırpın. …
  6. Bir servis tabağına alın.

Dec 26, 2019

Havuç tarator nasıl yapılır?

Bir kabın içerisine yoğurt, süzme yoğurt, soğumuş rendelemiş havuç, ceviz içi, zeytinyağı, rendelemiş sarımsak ve tuzu alarak güzelce karıştırın. Karışımı servis tabağına alın ve üzerine dilerseniz zeytinyağı gezdirerek ve taze nanelerle süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun!

Kabak mı önce pişer havuç mu?

Her sebzenin pişme süresi farklıdır. Dolayısı ile farklı sebzelerden oluşan bir yemeğin malzemelerini pişme sırasına göre tencereye atmalısınız. Örneğin; önce havuç, sonra kabak eklemek doğru pişirme sırasına örnektir.

Related Post