Hamilelikte seker yuklemesi yapilmalimi

Anne adayları olağan öğünlerinden sonra parmak ucundan kendileri kan şekeri ölçümü yaparak metabolizmaları hakkında bilgi edinebilirler. Sağlıklı yaşam şekline sahip uygun kilo alan hamilelere şeker yükleme testi şart değildir, gerekli de değildir.

Şeker yüklemesi yapılmazsa ne olur?

Hamilelikte şeker yükleme testi yapılmazsa ne oluyor? Hamilelikte tanısı konulmamış diyabet veya iyi kontrol altına alınmamış kan şekeri seviyeleri anne karnındaki bebeğe zarar verebilir. Gestasyonel diyabeti bulunan hastada, insülin ihtiyacı arttığı için pankreas daha fazla çalışmaya başlar.

Gebelikte şeker yüklemesi olmazsa ne olur?

Bu sorunda bebek ve anne adayı için sorunlar meydana getirebilir. Gebelikte erken doğum riski ve düşük riski daha fazla olur. Bebeğin doğmasından sonra hipoglisemi yani kan şekeri düşüklüğü yaşanabilir. Doğumdan sonra bebekte akciğer gelişimi tam olmadığından, solunum zorluğu yaşanabilir.

Hamilelikte şeker yüklemesi yapmak şart mı?

Gebelik döneminde oluşan şeker hastalığının riskleri, gebelikten önce olan şeker hastalığına göre daha az risk içerir. Ancak bunun gebelerde mutlaka şeker yükleme testiyle belirlenmesi ve tedavi edilmesi gerekir.

Hamilelikte şeker yüklemesi bebeğe zarar verir mi?

Hamilelerde şeker yükleme testinin anne ve bebek sağlığı açısından zararlı olup olmadığı merak edilen bir konudur. Bu testin uluslararası kabul görmüş bir uygulama olduğunu belirten uzman hekimlerimiz yapılan test için verilen 50-75 gram şekerin bebeğe zararı olmadığını belirtmektedir.

Şeker yüklemesi yapmak doğru mu?

Karatay ise bu testin yaptırılmaması gerektiği konusunda ısrarcı: “Gebelik şekeri tabii ki çok tehlikelidir. Gebelik şekeri tanısını koyabilmek için illa birkaç kez şeker yüklemesi yapmak gerekli değildir. Gebelerin kanında yalnız ve yalnız bir kereye mahsus olarak insülin hormonu düzeyini öğrenmek yeterli olacaktır.

Şeker yuklemesi yapmak zararli mi?

Bebek ve anne açısından riskler yaratan bu duruma karşı önlem alınması amacıyla, 24-28 haftalık gebeliklerde şeker yükleme testi yapılıyor. Bu testin uluslararası kabul görmüş bir uygulama olduğunu belirten Prof. Dr. Tansu Küçük, yapılan test için verilen 50-75 gram şekerin bebeğe zararı olmadığını ifade ediyor.

Şeker yüklemesi neden önemli?

Dr. İsmail Kestane, şunları söylüyor: “Hamilelikte anne ve bebek sağlığı bakımından istenmeyen en önemli şey, gebelikte şekerdir. Gebelikte şeker, bebek ve anne açısından risklere neden olur. Bu duruma karşı tedbir alınması için 24-28 haftalık hamileliklerde şeker yükleme testi yapılması gerekir.

Related Post