Behçet hastalığı sebepleri

Tıp uzmanları tarafından Behçet hastalığının nedeninin vücudun bağışıklık sistemindeki bir bozukluk nedeniyle enfeksiyona karşı tepki belirtileri göstermesi olduğu düşünülmektedir. Otoimmun hastalıklar bağışıklık sisteminin yanlışlıkla kendi sağlıklı hücrelerine saldırması anlamına gelir.Apr 1, 2020

Behçet hastası ne kadar yaşar?

Behçet Hastalığı kronik bir hastalıktır. Yani tüm kronik hastalıklar gibi ömrümüzün sonuna kadar bizle yaşar.

Behçet hastalığı nasıl olur?

BEHÇET HASTALIĞI NEDİR? Açıklanabilen herhangi bir nedeni bulunmayan ve dünyada ilk kez 1937 yılında Türk hekim Hulusi Behçet tarafından tanımı yapılan Behçet hastalığı; ağızda ve cinsel bölgede yaralar, deri, göz, eklem, damar ve sinir tutulumuyla seyreden bulaşıcı olmayan iltihaplı bir romatizma hastalığıdır.

Behçet hastalığı genetik mi?

Behçet hastalığının belirlenmiş bir kalıtım şekli yoktur; ancak özellikle erken yaşta görülen vakalarda, bazı genetik yatkınlıklardan şüphelenilmektedir. Bu sendrom, özellikle Akdeniz havzası ve Uzak Doğu kökenli hastalarda, bir genetik yatkınlık (HLA-B5) ile bağdaştırılmıştır.

Behçet hastalığı nelere yol açar?

Hastalık; tekrarlayan ağız ülserleri, genital ülserler ve göz ve cilt problemlerinin oluşması olarak ifade edilmiş olsa da ilerleyen zamanda kalp, damarlar, sindirim sistemi, akciğer, eklemler, böbrek ve sinir sisteminde de çeşitli problemlere neden olabilir. Behçet hastalığı kronik (uzun süreli) bir hastalıktır.

Behçet hastalığı tehlikeli midir?

"Behçet hastalığından ölen var mı?" diye soracak olursanız, Behçet hastalığından ölüm oranı azdır. Büyük damar genişlemeleri ve yırtılmaları, damar trombozları, gastrointestinal kanama ve perforasyonları sebebiyle ölüm olabilir.

Behçet hastalığında ataklar nasıl olur?

Behçet hastalığı önceden kestirilemeyen ataklar ve iyilik dönemleri ile uzun süreli bir seyir izlemektedir. Hastalığın belirtileri ve şiddeti kişiden kişiye değişebilir. Kimilerinde sadece deri belirtileri ve hafif eklem şikayetleri gözlenirken, kimilerinde göz, damar ve sinir sistemi belirtileri ön planda olabilir.

Behçet hastalığı ne yememeli?

Mısır, pirinç pilavı, patates, hamurlu yiyecekler, beyaz ekmek ve hamburger gibi yiyecekleri yemeyin. Yemek isterseniz de çok az yiyin. Şeker hastaları bunları yememelidir. Bulgur pilavı, fasulye, nohut, bezelye, makarna gibi ürünleri ölçülü olarak tüketin.

Related Post