Babagannuş yemeği tarifi

Babagannuş yemeği nasıl yapılır?

Babagannuş Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Biber ve patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve döverek ezin.
  2. Soğanı minik minik doğrayıp az sıvı yağ koyduğunuz tavada kavurun.
  3. Biber salçası ve baharatları ekleyin.
  4. Soğan ve ezilmiş patlıcanları, ince doğranmış domatesleri ve maydanozları derince bir kapta karıştırın.

Babagannuş yemeği hangi yörenin?

[5] Genellikle püresi patlıcan ile yapılan, kesilen patlıcan ile çeşitleri Özellikle Antakya, Türkiye'nin güneyinde bulunan olmasına rağmen.Türkçe konuşulan Antakya kesiminde Babagannuş olarak, Arapça konuşan popülasyonlarının bölgelerde de abugannuş veya abugannuc olarak bilinir.

Diyarbakır Usulü babagannuş nasıl yapılır?

Yapılışı: 6 adet patlıcan fırında veya ocakta közlenip kabuları soyulur. 300 gr kıyma 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. Kıyma; 1 silme çay kaşığı tuz ve 1 tutam karabiberle lezzetlendirilir. Yaım demet maydanoz küçük küçük doğranır ve kavrulan kıymayla harmanlanır.

Babagannuş mezesi nedir?

Hatay mutfağına özgü bir lezzet olan babagannuş, soğuk bir meze çeşididir. Filistin, Suriye ve Lübnan sofralarında da tüketilir. Ana malzemeleri patlıcan, biber ve yoğurt olan bu meze, 'abugannuş' adıyla da bilinir. Genellikle et ürünlerinin yanında sindirimi kolaylaştırmak için tüketilir.

Babagannuş Ne ile Yenir?

Babagannuş da yine manca kadar yakışır et yemeklerinin yanına. Bununla da kalmaz tabi. Ispanak ya da semizotu gibi ot yemekleri için de iyi bir tamamlayıcıdır. Aslına bakarsanız tek başına da ekmek banıp yenecek, kızarmış ekmek dilimleri üzerine sürülüp kanepe haline gelecek kadar damak dolduran bir mezedir.

Babagannuş salatası nasıl olur?

Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurduktan sonra salçayı ilave ediyoruz. Pişen patlıcan ve biberleri doğruyoruz içine kavurduğumuz soğanı ilave ediyoruz. Domatesi doğrayıp, maydanoz, tuz, limon suyu, zeytin yağı hepsini karıştırıyoruz.

Babagannuş Türk yemeği mi?

Türk mutfağında yöresel lezzetler arasında yer tutan babagannuş, Hatay yöresinin sevilen mezelerinin başında geliyor. Mutfağımızda birçok yemeğe malzeme olan patlıcanla yapılan babagannuşun kökü Osmanlı'ya dayanıyor. Salata olarak da tüketilebilen bu mezenin yapımı aslında çok kolay.

Related Post